Kirja-arvostelu

Lyhyesti kirjoista

Syvällinen pamfletti Ukrainasta
Ukraina on tänään kaikkien huulilla. Tämä ei johdu ainoastaan sisä- ja ulkopoliittisistä erimielisyyksistä vaan myös liike-elämästä. Kun ulkomaalaiset yritykset ovat etabloituneet Venäjälle, seuraava houkutteleva askel on Ukraina  -Valkovenäjän koetaan vielä olevan liian riskialtis. Peter Lodenius on kirjoittanut tietoisen ja informatiivisen kirjan Ukrainasta, tämän historiasta, kulttuurista, kansasta, kielestä ja polittisesta tilasta. Lukemisen arvoinen kirja, jota suosittelen sinulle, kun ajatuksesi liikkuvat kohti Kieviä.  (MK)

Peter Lodenius: Ukraina i Europas mitt. Tigertext


Uskalla olla pomo
Tämä on mielenkiintoinen ja hieman erillainen kirja johtajuudesta. Kirjailijat ovat katsoneet johtajuutta psykologisesta näkökulmasta, pysyen kuitenkin konkreettisina. Kirjan kuluessa voi tunnistaa monta tilannetta ja ehkä ymmärtää syitä miksi johtaminen ei aina onnistu. Esimerkkinä tästä mainittakoon empaattiinen johtaja, joka keskustelussa yrittää olla hienovarainen ja näin säästää alaista pahalta mieletä. Tämä tosin johtaa usein siihen että pomo kokee olleensa empaattinen ja diplomaattinen samalla kuin alainen ei ymmärrä mitä pomo tarkoitti. Kirja on esimerkkejä täynnä ja ehdottomasti lukemisen arvoinen. (NH)

Bodil Wennberg & Sofia Nordberg: Våga Chefa, Schibsted FörlagenJohtamisen tulevaisuus
Kirja on suhteellisen raskaslukuinen mutta ajatuksia herättävä. Tämä ei ole kirja, jossa tarjoillaan helppoja ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin vaan lähinnä lukukokemus joka haastaa ajattelmaan yrityksen johtamisrutiineita.Kirjailijoiden teesi on että johtaminen tänään perustuu teoreihin, joita keksittiin aikoja sitten. Johtamisen työkalutkin ovat hyvin samankaltaisia yrityksestä toiseen. Tämä vaikka elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa jossa organisaatiot ovat hyvin erilaisia toisistaan.  (NH)

Gary Hamel & Bill Breen, Johtamisen Tulevaisuus, Talentum© 2008 Interpersona