Q & A Kysymyksiä & Vastauksia

Mitä voit tehdä jos et luota yrityksesi strategiaan ja johtajuuteen?

Kotisivullamme www.interpersona.fi olevalla palautelomakkeella voit esittää kysymyksiä, jotka käsittelevät ongelmia ja mahdollisuuksia johtajuudessa, organisaation ja itsesi arvioimista ja kehittämistä, urasuunnittelua ja muita inhimillisiä voimavaroja, Interpersonan neuvonantajille. Jokaisessa uutiskirjeessämme esitämme yhden mielenkiintoisen kysymyksen ja vastauksemme siihen.

Kysymys:

Minulla on ongelma, jonka ajattelemiseen kuluu paljon energiaa.  Toivon, että voitte antaa minulle vastauksen joka helpottaa orientoitumistani ja tulevaisuuden suunnitteluani.  Olen työskennellyt viitisen vuotta johtavana asiantuntijana maailmanlaajuisen yrityksen suomalaisessa tytäryhtiössä.  Maailman- laajuisesti kuulumme alamme markkinajohtajiin, Suomessa olemme vaikuttaneet lähes kaksikymmentä vuotta.  Omalla markkina- alueellamme emme vielä ole johtavassa asemassa, vaan olemme yhä edelleen haastajan roolissa.

Maailmanlaajuisessa konsernissa on tehty laaja toimintasuunnitelma, suomalaisessa yhtiössä teimme aiemmin keväällä jotakin vastaavaa (suhteellisen uuden) toimitusjohtajamme johdolla.Olin osallisena prosessissa, vaikka olin tietyissä keskeisissä asioissa eri mieltä lähes kaikkien muiden kanssa ja ennen kaikkea johtajani kanssa. Tietyiltä osin vahvistamamme suomalainen toimintasuunnitelma on mielestäni täysin vääränlainen.  Olen viestittänyt näkökantani erilaisissa yhteyksissä toimitusjohtajamme suureksi ärtymykseksi. Hän on mm. syyttänyt minua negatiivisesta ajattelusta. Totuuden nimessä on usko tähän strategiaan enkä johtajani kykyihin.

Tunnen itseni nurkkaan ajetuksi ja jollakin lailla eristetyksi.  Mitä neuvotte minua tekemään tällaisessa tilanteessa?

”Diplomi-insinööri”


Vastaus:

Ongelma, jonka nostat esille, ei millään lailla ole ainutlaatuinen.

Törmäämme siihen tavan takaa ja meillä on myös selvä näkemys asiaan. Jos oman katsantokannan ja työpaikan arvostuksen, toimintasuunnitelman, johtotehtävien tai muiden kokonaisvaltaisten tekijöiden välillä vallitsee suuri mielipide-ero, on syytä tehdä linjavalinta.

Joko päätät elää annettujen ehtojen mukaan ja hyväksyt sen, ettei kaikki aina suju ihan niin kuin sinä toivot.  Sopeudut kerta kaikkiaan noudattamaan olemassa olevia pelin sääntöjä ja seuraat vanhaa hyvää ohjetta: Koeta mahdollisuuksien mukaan vaikuttaa tehtäviin päätöksiin, mutta hyväksy tehdyt linjanvedot kun päätökset on nuijittu. Vaihtoehtoisesti alat nopeasti etsiä uusia haasteita.  Näin siinä tapauksessa, että et suurissa periaatteellisissa kysymyksissä tunne luottamusta strategiaa tai johtoa kohtaan.

Sellaisessa toiminnassa, jonka tulevaisuuteen et usko tai jonka johtajaa kohtaan et tunne kunnioitusta ei pidä työskennellä. Pahinta mitä voit tehdä on jäädä työpaikalle, valittaa kaikesta ja haukkua kaikkia. 

Valittajien urakehitys on olematonta ja sellaisten henkilöiden on mahdoton jatkaa työpaikalla. Sitä paitsi tällaiset henkilöt vahingoittavat itseään.  Silloin kun kritiikki muuttuu kyynisyydeksi, tilanne on toivoton.  Kyyniset henkilöt eivät kehity, koska he eivät usko mihinkään ja torjuvat kaikki uudet ideat.  Kyynisyys on hengenvaarallinen vamma, jolle ei kannata altistaa itseään.

Jää ja ole tyytyväinen tai vaihda työpaikkaa ja ole mahdollisesti tyytyväisempi, on neuvo jonka annamme sinulle.  Huonoin vaihtoehto toisin sanoen on jäädä ja olla tyytymätön!
© 2008 Interpersona