Silja Lehtinen


Silja Lehtinen olympiavalmennuksen loppusuoralla

Team Audi Silja Lehtinen valmistautuu elokuun 1. päivänä alkaviin olympiapurjehduksiin tiiviillä valmennusohjelmalla. Teimme Yngling-luokassa purjehtivalle Siljalle muutaman kysymyksen juuri ennen hänen lähtöään kuukauden kestävälle harjoitusleirille Kiinan Quingdaoon.

Olympialaisiin on runsas kuukausi. Miten vietät nämä viimeiset viikot?
Viimeinen loppukiri ennen Kiinan kisoja alkaa kuukauden treenillä Kiinassa olosuhteisiin tutustuen ja viimeiset trimmit ja välineet valiten. Sen jälkeen tulemme kotiin hetkeksi valmistautumaan ja sitten takaisin Kiinaan noin viikko ennen kisojen alkua.


Mitkä ovat kuluneen kevätkauden merkittävimmät ottamanne edistysaskeleet?
Olemme kevään aikana oppineet mm myötätuuliajosta paljon. Kommunikaation kehittyminen ja muuttaminen on parantanut yhteispeliämme, samoin Star-maailmanmestari Steve Mitchellin tekniikkaleiri Palmalla ennen pääsiäistä. Uuden veneen myötä saimme Hyeresissä lisävauhtia ja sen myötä uusia taktisia mahdollisuuksia. Uuden valmentajamme avulla olemme saaneet ryhtiä aamurutiineihin. Hyeresissä sovimme myös treeniyhteistyöstä saksalaisten ja amerikkalaisten tiimien kanssa.


Entä onko vielä kiinni kurottavia osaamisaukkoja ennen kisoja?
Ennen kisoja meidän pitää saada manööverit paremmiksi, kevyen tuulen vauhtiin tasaisuutta ja kommunikaatiossa on aina parannettavaa. Pitää myös miettiä, miten tiukan kisan lopussakin pystyy henkisesti olemaan hyökkäysmoodissa ja purjehtimaan rennolla otteella.

 
Miten aiot kisojen aikana huolehtia palautumisesta ja rentoutumisesta kilpapurjehdusten välillä?
Ohjelmaan pitää suunnitella tarpeeksi vapaata. Tunnin verran päivässä omaa aikaa ilman mitään tekemistä on minimi, jotta voi henkisesti valmistautua seuraavan päivän kisaan.


Elämä kisojen jälkeen? Miten aiot tehdä elokuussa Kiinan kisoista palattuasi?
Saksalainen purjehduskaverini on Suomessa ensimmäisen viikon kisoista palattuani, joten aluksi ihmetellään elämää hänen kanssaan. Sitten pölyn laskeuduttua palaan kirjastoon jatkamaan lääkisopiskeluja.© 2008 Interpersona