Viisi kysymystä johtajuudesta:

Toimitusjohtaja Satu Huber


”Ihmisten pitää voida kehittyä sillä menestyminen työelämässä perustuu osaamiseen ja kehittymiseen – viimeistään nyt kaikkien on tämä ymmärrettävä kun pula osaajista leviää melkein kaikille aloille”. Näin toteaa Satu Huber haastattelusarjassamme ”Viisi kysymystä johtajuudesta”.

Satu Huber on Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja, joka syksyllä siirtyy Eläke-Tapiolan toimitusjohtajaksi. Aikaisemmin hän on toiminut erilaisissa johtotehtävissä mm. Valtiokonttorissa, Meritassa ja SYP:ssä.


1. Mitkä ovat hyvän johtajuuden tärkeimmät tunnusmerkit?

Omien kokemusteni mukaan onnistuminen edellyttää ainakin avoimuutta, omien vahvuuksien ja heikkouksien tunnistamista ja jopa tunnustamista sekä hyvää delegointikykyä. Hyvä johtaja ottaa koko porukan mukaan sekä määrittelemään että saavuttamaan yhteisiä tavoitteita. Hyvä johtaja huolehtii siitä, että palaute on kannustavaa ja palkitseminen oikeudenmukaista. Mikäli johtaja voi omalla esimerkillään innostaa ja motivoida työkavereita, se edesauttaa tavoitteiden saavuttamisessa sekä luo hyvää työilmapiiriä. On tärkeä olla henkisesti ”läsnä” ja aistia ilmapiiriä ja ihmisten jaksamista. Tulipa pitkä lista….

 

2. Mitkä ovat huonon johtajuuden pahimmat piirteet?

Huono johtaja ei luota alaisiinsa, jättää palautteen antamatta eikä välitä väkensä motivaatiosta. Huono johtaja peittelee omia virheitään eikä ole valmis muuttamaan mielipidettään silloinkaan kun aihetta olisi.


 

 

Haastattelu jatkuu seuraavalla sivulla

© 2008 Interpersona