Viisi kysymystä johtajuudesta

Karsten Slotte

- Uskon johtajuuteen, tämän päivän tilanteessa ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tällaisina kovina aikoina joita nyt elämme, täytyy uskaltaa voittaa, erottua joukosta, kohdata haasteet ja toimia suunnannäyttäjänä. Näin Karsten Slotte, Karl Fazerin konserninjohtaja, määrittelee tulevaisuuden johtajan ja johtajuuden haasteet haastattelusarjassamme Viisi kysymystä johtajuudesta.

1. Mitkä ovat hyvän johtajuuden tärkeimmät tunnusmerkit?
- Johtajalla täytyy olla selkeät ja realistiset tavoitteet, jotka hän viestittää tehokkaasti organisaatiolle ja joihin tämä sitoutuu. Tämän lisäksi tarvitaan hyvin jäsenneltyjä kehityskeskusteluja, joiden aikana tarkastellaan tulosta ja arvioidaan minkälaista, koulutuksen tai muun menetelmän avulla saatavaa, lisäkompetenssia mahdollisesti tarvitaan. Tämän lisäksi johtajuuteen kuuluu vahva läsnäolo, työtovereiden tukeminen sekä sparraus tarvittaessa. Lisäksi on tärkeää elää kuin opettaa, itseltä on vaadittava vähintään yhtä paljon kuin muilta. Taitava johtaja on myös hyvä tiiminrakentaja, henkilö joka asettaa tiimin aina etusijalle. Johtajan täytyy osata delegoida, antaa vastuuta ja olla tilanteen tasalla.

2. Mitkä ovat huonon johtajuuden pahimmat piirteet?
- Huono johtaja ei anna mitään palautetta, ei näytä mitään tunteita, ei välitä muista työpaikalla ja kaiken kukkuraksi hän uskoo itse osaavansa kaiken parhaiten.

Karsten Slotte on toiminut Oy Karl Fazer Ab:n konsernijohtajana vuodesta 2008.

3. Tärkein johtamiseen liittyvä kokemuksenne?
- Tärkeintä on olla etulinjassa kun kohtaa haasteita ja vaatimuksia, täytyy yksinkertaisesti kantaa vastuu.

4. Onko teillä esikuvia johtamisen alueella?
- Olen jonkunlainen jalkapallohullu ja suuri idolini oli aikoinaan Franz Beckenbauer. Miksi? Koska, hän oli aina siellä missä häntä eniten tarvittiin, hän oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, hän ei koskaan tehnyt itsestään numeroa. Hän oli kaikissa tilanteissa hyvä johtaja – kentällä pelaajana ja kentän ulkopuolella valmentajana.

5. Huomisen johtamisen tärkeimmät haasteet?
- Uskon johtajuuteen, tämän päivän tilanteessa ehkä enemmän kuin koskaan. Tällaisina kovina aikoina joita nyt elämme, täytyy uskaltaa voittaa, erottua joukosta, kohdata haasteet ja toimia suunnannäyttäjänä.

Haastattelusarjassamme ”Viisi kysymystä Johtajuudesta” aloitettiin maaliskuussa 2005. Tähän asti 19 henkilöä on kertonut näkemyksensä johtajuudesta. Sarjan aikaisemmat haastattelut löytyvät kotisivustoltamme www.interpersona.fi

© 2010 Interpersona